UPDATE. Reacţii ale unor politicieni după acuzaţiile preşedintelui Iohannis

UPDATE. Reacţii ale unor politicieni după acuzaţiile preşedintelui Iohannis

Liderul USR Dan Barna afirmă că atacul lansat astăzi de președintele Klaus Iohannis face parte din zona declarațiilor lui Corneliu Vadim Tudor.
"Președintele a avut o declaratie din zona Vadim Tudor. A încercat să joace această carte a populismului deșănțat, folosind o temă naționalistă total depășită. Este cel puțin surprinzătoare declarația, nu ne așteptam să o vedem la președintele unui stat în 2020, a declarat miercuri", la Digi 24, Dan Barna, potrivit HotNews.

UDMR îi cere președintelui Klaus Iohannis să-și ceară scuze pentru declarația făcută de la Cotroceni referitoare la legea privind Ținutul Secuiesc.
„Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a scris Klemen Hunor într-o postare pe Facebook.

 Și Marcel Ciolacu, a criticat miercuri declarațiile președintelui Klaus Iohannis care a acuzat PSD că vrea "să dea Ardealul ungurilor".
”Ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis arată cât de jos poți să ajungi în politică. Este o ieșire care descalifică total funcția prezidențială! (...) Președintele Iohannis știa că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc. Știa că la ora 14.00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Așa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut această ieșire anti-românească și anti-democratică”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea "să dea Ardealul ungurilor".

 

UPDATE:
Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, susține că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să vină în Parlament pentru a dovedi "acuzaţia gravă" că PSD ar fi avut "o înţelegere ascunsă" cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul naţional.
"Astăzi, domnul Iohannis a făcut cea mai gravă acuzaţie care s-a făcut în Romania după decembrie 1989. El a acuzat un partid parlamentar că are o înţelegere ascunsă cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul naţional. Acest lucru nu poate să rămână aşa. Domnul Iohannis trebuie să vină în Parlament să aducă dovezile pentru această acuzaţie gravă. Această acuzaţie poate avea doar două soluţii: ori acuzaţiile sunt adevărate şi partidul acuzat trebuie sa fie interzis ori Preşedintele României minte şi manipulează şi trebuie să-şi dea demisia şi să sufere rigorile legii", a scris Tăriceanu pe Facebook.

 

Imagine cu caracter ilustrativ, Digi24.

 

 

 

Image
Image
Image
Image
Image