Reacție la proiectul de majorare a salariilor din Primăria Ploiești. Roberta Anastase: O nouă idee aberantă. Exclus!

salarii Primăria Ploiești
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Proiectul de majorare a unor salarii plătite în Primăria Ploiești a aprins deja spiritele. O reacție vehementă a venit vineri, din partea președintelui PNL Ploiești, Roberta Anastase, care acuză că aplicarea acestei măsuri, de care vor profita în principal cei aflați în funcții de conducere, va accentua diferențele salariale între șefi și majoritatea angajaților.

 

"Înțeleg că domnul primar Andrei Volosevici intenționează să majoreze salariile șefilor din primărie, majorând semnificativ diferența salarială dintre aceștia și restul angajaților. Îi transmit de pe acum mesajul meu referitor la această nouă idee aberantă: Exclus!", a transmis Roberta Anastase.

Proiectul, publicat pe site-ul Primăriei Ploiești și care ar urma să fie dezbătut de Consiliul Local în ședința de marți, a fost inițiat de primarul Andrei Volosevici și propune modificarea grilelor de salarii, cu începere de la 1 octombrie 2023, ca urmare a creșterii salariului minim, prin decizie a Guvernului, de la 3.000 la 3.300 de lei.

Pentru majoritatea funcționarilor aflați pe posturi de execuție, cu excepția debutanților, practic „grosul” unei instituții publice, noul proiect propune menținerea salariilor de bază actuale. În schimb, sunt propuse majorări în partea de sus a ierarhiei, la funcțiile de conducere. Aici, raportat la actuala grilă de salarii din Primăria Ploiești, se măresc și coeficienții.

 

 

Image