Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a depus la Curtea Constituțională o contestație împotriva neînregistrării candidaturii sale la alegerile prezidențiale din luna mai.
Potrivit Agerpres, CCR se reunește miercuri în ședință, de la ora 13:00, pentru a soluționa ultimele contestații privind candidaturile.
Biroul Electoral Central a respins, luni, candidatura lui Remus Pricopie la alegerile prezidențiale, dosarul său nefiind însoțit de liste de semnături.
'Dosarul meu de candidatură nu este însoțit de liste de semnături deoarece în nicio țară membră a Uniunii Europene nu sunt solicitate atât de multe semnături de susținere precum în România. De exemplu, în Bulgaria un candidat independent se poate înscrie cu doar 2.500 de semnături. În Austria este nevoie de 6.000 de semnături pentru a fi înscris în cursa prezidențială. În plus, întreaga dezbatere din ultimele zile privind modalitățile potențial oneroase de a strânge 200.000 de semnături de susținere dovedește că nu este o cerință democratică. De asemenea, nu trebuie să uităm faptul că, inclusiv la alegerile prezidențiale de anul trecut, au fost mai mulți candidați care nu au obținut nici măcar o zecime de voturi din numărul de semnături depuse la înscriere. Atunci, care mai este rostul acestor semnături de susținere, ce dovedesc ele? În aceste condiții, consider că prevederea din legea electorală de a avea o listă de 200.000 susținători, impusă acum două decenii, nu este în conformitate cu spiritul Constituției României', spunea Pricopie într-o postare publicată, sâmbăta trecută, pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, acesta consideră că numărul 'semnificativ' de candidaturi adâncește criza politică în care ne aflăm și punctează că propria sa candidatură este 'o ofertă lansată societății românești'.
Sursă foto https://www.facebook.com/remus.pricopie