Scrisoare deschisă a președintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, adresată europarlamentarilor români: "Green Deal-ul trebuie abandonat, iar banii folosiţi pentru combaterea efectelor pandemiei"

Scrisoare deschisă a președintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, adresată europarlamentarilor români: "Green Deal-ul trebuie abandonat, iar banii folosiţi pentru combaterea efectelor pandemiei"

Senatorul liberal Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, le-a transmis europarlamentarilor români o scrisoare deschisă în care propune abandonarea programului Green Deal și alocarea resurselor financiare rezervate acestuia pentru combaterea efectelor sociale și economice ale pandemiei cauzate de virusul Covid-19.

"Mă adresez, pe această cale, dumneavoastră pentru a vă cere să propuneți și să susțineți, în Parlamentul European, redirecționarea unei părți consistente din cele 1.000 de miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană intenționează să îi aloce pentru Green Deal către sănătate și economie.  Avem datoria să abandonăm Green Deal și să ne ocupăm de combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Altfel, nu va mai rămâne o Uniune Europeană pe care să o facem verde.

Europa este un continent al rănilor deschise, iar peste o jumătate de miliard de cetățeni europeni duc, în acest moment, o luptă pe viață și pe moarte cu un inamic invizibil, un virus catastrofal care a compromis modelul social și economic de funcționare al proiectului UE.

Pandemia COVID-19 este o Lebădă Neagră pentru Uniunea Europeană. Asta înseamnă că Uniunea Europeană, așa cum ea exista înainte de coronavirus, nu va mai fi posibilă. După coronavirus, avem șansa să reinventăm o nouă Uniune Europeană, care să răspundă nevoilor lumii în care trăim.

Coronavirusul ne dictează o nouă realitate, în care banii europeni trebuie să fie prioritizați în funcție de nevoile cetățenilor europeni. Situația de criză pe care o traversăm scoate la lumină prioritățile Uniunii Europene: este vorba de reconstrucția și consolidarea sistemelor de sănătate ale țărilor europene și de repornirea motoarelor economiei UE.

Stimaţi europarlamentari români,

Prin această scrisoare vă cer să discutaţi cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare din PE şi să luaţi decizia abandonării Green Deal (care şi aşa nu era vreo mană cerească pentru România) în detrimentul unui proiect de combatere a efectelor sociale și economice ale pandemiei. Banii alocaţi până acum de Comisia Europeană pentru combaterea efectelor COVID-19 nu sunt suficienţi. Nu putem stinge un incendiu cu un pistol cu apă.

În final, vă rog, atunci când luați decizii legate de buget, să aveți în vedere interesul românilor, al italienilor, spaniolilor, francezilor, nemților, al tuturor cetățenilor europeni de a supraviețui acestei pandemii și de a trăi într-o Uniune Europeană reinventată, sigură și prosperă", este mesajul transmis de senatorul liberal Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă.

Uniunea Europeană și-a propus ca, în următorii 10 ani, să investească 1.000 de miliarde de euro prin Greed Deal, pactul ecologic prin care încearcă reducerea poluării.

 

Image
Image
Image