Senatorul Emanoil Savin a trecut la PNL: "Am fost detaşat 3 ani la PSD, dar n-am mai rezistat la prostiile lui Dragnea"

Senatorul Emanoil Savin a trecut la PNL: "Am fost detaşat 3 ani la PSD, dar n-am mai rezistat la prostiile lui Dragnea"

Plecat, anul trecut, din Partidul Social Democrat, senatorul prahovean Emanoil Savin a confirmat oficial că s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. Fostul primar din Buşteni spune că "prostiile" făcute de Liviu Dragnea l-au determinat să plece din PSD şi că a revenit la liberali, după ceva mai bine de trei ani, convins că poate ajuta formaţiunea să obţină un rezultat impresionant în localităţile de pe Valea Prahovei.

"Poziţia mea este pentru primari, de când am fost ales senator am încercat să ajut autorităţile locale şi asta vreau să fac în continuare. În comunităţile locale contează omul, nu partidul. Lumea votează omul gospodar, nu pe cei pe care îi găseşti doar pe internet, zici că-s Uber. Am fost detaşat la PSD trei ani, acum m-am întors. Înainte să merg la ei, nu aveau niciun primar pe Valea Prahovei iar în mai multe localităţi nu aveau nici măcar consilieri locali", a declarat senatorul Emanoil Savin. Acesta a explicat şi motivele care au condus la "ruptura" de PSD, arătându-se nemulţumit de modul în care Liviu Dragnea a condus partidul şi a susţinut oamenii pentru posturi cheie: "Am avut un meci la nivel central cu PSD-ul, nu la nivel judeţean. Cu organizaţia Prahova am avut o relaţie foarte bună, dar n-am mai rezistat la prostiile pe care le-a făcut Dragnea. L-am considerat vinovat pe el, au fost multe decizii proaste, de la Shhaideh la Dăncilă, a făcut propuneri neinspirate pentru funcţii".

Emanoil Savin trecuse la PSD Prahova în toamna lui 2016, după alegerile locale din acel an, din postura de primar al oraşului Buşteni, la care a renunţat ulterior, pentru a candida la Senat.

Trecerea senatorului Emanoil Savin la PNL Prahova este urmată şi de alte "transferuri" notabile. Odată cu apropierea alegerilor locale, au apărut informaţii că mai mulţi primari din judeţ, unii cu state vechi în PSD, ar fi trecut la liberali.

 

Image
Image
Image