Senatorul Iulian Dumitrescu, candidatul PNL - USR - PLUS pentru șefia CJ Prahova: "Susţin redeschiderea restaurantelor începând cu 1 septembrie. HoReCa este unul dintre sectoarele economice importante ale județului"

Senatorul Iulian Dumitrescu, candidatul PNL - USR - PLUS pentru șefia CJ Prahova: "Susţin redeschiderea restaurantelor începând cu 1 septembrie. HoReCa este unul dintre sectoarele economice importante ale județului"

Senatorul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă, dar și candidatul propus de PNL - USR - PLUS pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, a anunțat că a avut discuții cu reprezentanții Guvernului și cu alți liberali, susținând redeschiderea restaurantelor, începând de la 1 septembrie.

Acesta a punctat că măsura este cu atât mai importantă pentru județul Prahova, unul cu importante destinații turistice și în economia căruia, în mod evident, sectorul HoReCa joacă un rol deosebit de important.

"Susţin redeschiderea restaurantelor începând cu 1 septembrie.

În discuţiile pe care le-am avut cu membrii Guvernului şi colegii de partid din PNL, le-am spus că este important ca restaurantele să fie redeschise odată cu începerea toamnei.

Pe de o parte, HoReCa este unul dintre sectoarele economice importante ale Prahovei şi această industrie a ospitalităţii a fost crunt lovită de pandemie. Oamenii au nevoie să-şi revină.

Pe de altă parte, dacă se respectă normele sanitare impuse de autorităţi, nu văd cu ce ar fi mai mare riscul infectării în restaurante decât în terasele de la mare. În plus, sunt şanse foarte bune ca, odată cu venirea toamnei, terasele să fie închise din cauza vremii mai reci şi mai ploioase. Deci, este o tranziţie naturală.

Ştiu că şi alţi colegi din ţară au susţinut exact aceleaşi argumente şi sunt optimist că Executivul va înţelege mesajul transmis şi va acţiona în consecinţă", a transmis, miercuri, Iulian Dumitrescu.

Candidatul propus de PNL - USR - PLUS la conducerea Consiliului Județean Prahova și-a exprimat încrederea că patronii din domeniu vor da dovadă de responsabilitate și vor respecta măsurile de siguranță care vor fi impuse pe fondul pandemiei, la redeschiderea restaurantelor: "Am discutat, în această perioadă grea pentru toată lumea, cu mai mulţi patroni de restaurante şi unităţi care oferă servicii turistice în Prahova. Sunt oameni responsabili, ştiu ce trebuie făcut pentru a nu accelera răspândirea bolii şi sunt încrezător că vor face tot ce ţine de ei pentru a le garanta clienţilor nu numai servicii de bună calitate, ci şi siguranţă sanitară".

În același timp, însă, Iulian Dumitrescu este de părere de că redeschiderea restaurantelor rezolvă problema HoReCa, este doar o parte a soluţie.  În continuare, susţin că este nevoie de granturi nerambursabile (cu bani de la Guvern sau de la UE). Sper că aceste fonduri vor ajunge la restaurantele, hotelurile, sălile de evenimente din Prahova înainte de începerea sezonului de iarnă şi că sezonul turistic invernal se va desfăşura în condiţii aproape normale", a mai declarat Iulian Dumitrescu, candidatul propus de PNL-USR-PLUS pentru funcția de președinte al CJ Prahova.

 

Image
Image
Image