fbpx

Senatorul ploieştean Radu Oprea ar putea face parte din viitorul Guvern

Senatorul ploieştean Radu Oprea ar putea face parte din viitorul Guvern
Image
Image

Cu negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR aproape finalizate, surse din mediul politic anunţă că senatorul de Prahova Radu Oprea ar urma să revină în Guvern. Social-democratul are mari şanse să preia postul de ministru al Economiei.

Conform discuţiilor de sâmbătă, PNL ar urma să dea premierul şi opt miniştri, UDMR îşi păstrează cele trei portofolii pe care le-a avut şi în cabinetul Cîţu, iar PSD ar urma să desemneze nouă miniştri. Printre numele vehiculate se numără şi cel al senatorului de Prahova Radu Oprea, preşedintele PSD Ploieşti şi purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat. Oprea ar urma să preia postul de ministru al Economiei, potrivit aceloraşi surse.

Radu Oprea a mai făcut parte din Executiv în guvernarea Dăncilă, fiind ministrul pentru IMM-uri şi Mediul de Afaceri. El este senator PSD Prahova, iar în trecut a ocupat şi funcţia de prefect al judeţului Prahova, în timpul scurtei guvernări PSD-PDL.

Un alt parlamentar de Prahova, ajuns mai degrabă conjunctural în judeţ, liberalul Cătălin Predoiu, a fost creditat până de curând cu şanse mari să facă parte din viitorul Guvern. Şi în cazul său ar fi fost vorba despre o revenire, zvonurile fiind că acesta ar fi urmat să preia Ministerul Justiţiei, pe care l-a mai condus. A mai existat şi un zvon legat de Ministerul Apărării. Cert este că, în urma ultimelor discuţii, la Apărare urmează să fie făcută o propunere de către PSD, iar la Justiţie e favorită Alina Gorghiu, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Viitorul Guvern va fi condus, mai mult ca sigur, de Nicolae Ciucă, spun surse politice, deși oficial mesajul dat de PSD a fost că mai e nevoie de o discuție. Totodată, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, a lipsit de la ultimele discuţii, decizie pusă pe seama tensiunilor din ultimele zile.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.