Senatorul Radu Oprea a fost propus oficial de PSD Ploieşti pentru candidatura la Primărie

Senatorul Radu Oprea a fost propus oficial de PSD Ploieşti pentru candidatura la Primărie

Forul de conducere al PSD Ploieşti l-a desemnat pe senatorul Radu Oprea drept candidatul formaţiunii pentru funcţia de primar al municipiului, la alegerile locale care urmează să aibă loc cel mai probabil pe 27 septembrie. Propunerea trebuie validată de Biroul Politic Judeţean.

Organizaţiie locale care compun filiala municipală au decis, marţi, desemnarea lui Radu Oprea pentru a fi candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Ploieşti, în contextul în care de mai multe luni, în aşteptarea rezultatelor unui sondaj de opinie, se vorbea despre o competiţie internă în doi, în care mai era implicat şi viceprimarul Cristian Ganea. A fost, de altfel, o competiţie elegantă, lipsită de atacuri, în care ambii s-au declarat prieteni şi au promis că vor pune umărul la campanie indiferent care dintre ei va fi propus, un lucru rar în politica prahoveană a ultimilor ani, mai ales după ce în trecut am avut exemple de sabotaje interne, chiar şi când rămăsese un singur competitor pe care, chipurile, toată lumea în susţinea. Revenind la situaţia actuală, unii cârcotaşi ar spune că, dincolo de relaţia de prietenie invocată, lipsa orgoliilor şi a atacurilor ar putea fi explicată şi de faptul că, potrivit calculelor actuale, candidatul PSD, indiferent cine ar fi, porneşte cu şansa a doua sau chiar a treia la alegerile pentru Primăria Ploieşti, unde Andrei Volosevici e considerat favorit cert. În acest scenariu, rolul viitorului candidat ar fi mai mult de "locomotivă", pentru a inluenţa cât mai mult votul pentru Consiliul Local şi mai ales pentru Consiliul Judeţean şi preşedinţia CJ Prahova. Alţii, şi mai cârcotaşi, au vorbit, mai în glumă, mai în serios, despre o racolare a actualului primar, în condiţiile în care a devenit evident că Adrian Dobre nu e tocmai cel mai popular om din PNL Ploieşti.

Dincolo de scenarii şi speculaţii, propunerea venită dinspre organizaţia municipală mai trebuie să fie validată de către PSD Prahova. Radu Oprea a confirmat pentru "Telegrama" desemnarea, glumind că validarea în Biroul Judeţean nu e întotdeauna uşoară.

La rândul său, după ce, iniţial, spusese că astăzi ar fi urmat să fie organizată o conferinţă de presă în care să fie anunţat oficial noul candidat, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a anunţat astăzi amânarea cu o săptămână a lansării.

Radu Oprea a fost prefect al judeţului Prahova în scurta guvernare PSD-PDL, apoi senator, din 2012 încoace, iar în actualul mandat a fost ministrul pentru Mediul de Afaceri în guvernarea PSD.

Image
Image
Image