Senatorul Teodor Meleşcanu a renunţat la conducerea PartiduluI Forţa Naţională şi s-a înscris în PPUSL

Senatorul Teodor Meleşcanu a renunţat la conducerea PartiduluI Forţa Naţională şi s-a înscris în PPUSL

Ultima oară preşedinte al Partidului Forţa Naţională, senatorul de Prahova Teodor Meleşcanu s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Fostul ministru de Externe va fi din nou coleg de partid cu depitatul Graţiela Gavrilescu, alături de care a mai lucrat şi în PNL şi ALDE.

Înscrierea în partid este salutată de colegii din PPUSL, într-un comunicat semnat de biroul de presă al formaţiunii, în care Meleşcanu este descris ca "unul dintre cele mai importante repere ale politicii românești din ultimii 30 de ani". "Personalitate marcantă, care a exercitat înalte responsabilități în statul român – Președinte al Senatului, Ministru al Afacerilor Externe, Ministru al Apărării Naționale, Director al Serviciului de Informații Externe – senatorul Meleșcanu a promovat constant, în întreaga sa carieră, valorile social-liberale, care constituie esența doctrinei umaniste", se arată în comunicat.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale și de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim. După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna - demnitate, echilibru, pragmatism – cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniștii pot genera o astfel de schimbare și mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experiență la succesul acestui proiect”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Image
Image
Image