Tăriceanu: Domnul Iohannis i-a dat ordin Prim-Ministrului să prelungească starea de alertă

Tăriceanu: Domnul Iohannis i-a dat ordin Prim-Ministrului să prelungească starea de alertă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine, într-o postare pe Facebook, că nu există nicio justificare medicală pentru prelungirea stării de alertă, ci doar "interesul electoral şi de afaceri" al guvernanţilor.

"Cum era de așteptat, dl Iohannis i-a dat ordin Prim-Ministrului să prelungească starea de alertă! Cred că dlui Iohannis îi place la maximum să se joace de-a Dumnezeu!
În spatele acestei decizii nu există nici o justificare medicală, ci doar interesul electoral și de afaceri al guvernanților. Este clar că vor să mai stoarcă niște bani din contracte fără licitație, poate să-și mai acopere din urme sau să-și mai plaseze niște nepoți și fini de-ai finilor în niște funcții grase.
Cum să-i crezi că sunt de bună intenție dacă nici acum nu ne spun câți români au testat până acum sau de ce într-o zi fac 2500 de teste și în alta 10000 de teste?! ", a scris Tăriceanu, pe Facebook.

"Sfatul meu pentru guvernanți este să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie (prelungirea stării de alertă) în Parlament. În loc de asta să pună cap la cap un set de recomandări de bun simț pentru populație, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autoritățile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens și care să arate dinamica reală a bolii și să înceteze cu manipularea rezultatelor", a mai adăugat Tăriceanu.

"Dacă vor fi situații de focare locale se poate impune starea de alertă la nivel local și luate măsurile care se impun! Asta am spus și data trecută când am votat împotriva instituirii stării de alertă la nivel național", a punctat Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui ALDE, "Guvernul României trebuie să revină la rolul lui: conducerea țării, relansarea economică, crearea de locuri de muncă, mărirea pensiilor și alocațiilor conform legii, lupta cu efectele secetei, refacerea sistemului de irigații și o mulțime de alte lucruri importante pe care le-au abandonat din dorința de a mulge electoral coronavirusul".

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puţine restricţii şi a făcut un apel către parlamentari să voteze în acest sens.

Sursă foto facebook.com/tariceanu.

Image
Image
Image