USR a depus la Camera Deputaţilor proiectul de înfiinţare a unui DNA al pădurilor

USR a depus la Camera Deputaţilor proiectul de înfiinţare a unui DNA al pădurilor

URS a depus în Camera Deputaţilor proiectul de înfiinţare a unui DNA al pădurilor. Instituţia, care ar urma să se numească Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, ar urma să funcţioneze ca structură în cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, iar rolul acesteia ar fi de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile de mediu.

Potrivit MEDIAFAX, în proiectul depus de USR se precizează faptul că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu ar urma să fie condusă de un procuror-şef, asimilat prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cadrul Direcţiei vor lucra ofiţeri şi agenţi de poliţie detaşaţi în vederea efectuării de descoperire şi de urmărire a infracţiunilor pentru o perioadă de 6 ani de către ministrul de Interne, alături de specialişti în domeniul informatic, domeniul silvic, al calităţii apei, al calităţii aerului, al calităţii solului, al gestiunii deşeurilor, al emisiilor industriale, precum şi în alte domenii care ţin de protecţia mediului.

Rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu este, potrivit sursei citate, de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiuni de mediu, de supraveghere şi control al actelor de cercetare penală, efectuate ofiţerii şi agenţii de poliţie, de sesizare a instanţelor judecătoreşti pentru luarea măsurilor prevăzute de lege, pentru judecarea cauzelor, precum şi exercitarea căilor de atac privind infracţiunile date în competenţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu şi de participare la şedinţele de judecată în cauzele pentru care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu au sesizat instanţele de judecată.

Proiectul semnat de mai mulţi parlamentari USR și depus în Camera Deputaţilor urmează să fie dezbătut în regim de urgenţă.

Sursă foto puterea.ro.

 

Image
Image
Image