fbpx

USR a fost singura formaţiune care a venit la consultările de la Cotroceni cu o propunere oficială de premier

USR a fost singura formaţiune care a venit la consultările de la Cotroceni cu o propunere oficială de premier

În mijlocul unei crize politice profunde, cu discuţii despre majorităţi şi scenarii legate de alegerile anticipate, preşedintele Klaus Iohannis a început astăzi consultările cu partidele parlamentare pentru desemnarea noului premier. Delegaţiile din partea PNL, PSD şi USR s-au prezentat până acum la Cotroceni, ultima formaţiune fiind şi singura care a venit şi cu o propunere oficială de premier.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, este propunerea formaţiunii pentru funcţia de premier. Acesta a declarat, la intrarea la consultări, că partidul este dispus să revină la guvernare, refăcând coaliţia cu PNL şi UDMR, cu condiţia asumării mai multor reforme în programul de guvernare.

"USR merge la consultări pentru a forma cât mai rapid un guvern care să gestioneze criza sanitară, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR. Cea mai bună soluție e un guvern USR - PNL -UDMR", a declarat Dacian Cioloş, citat de Digi24.

PNL a dechis, luni, seria de consultări de la Palatul Cotroceni. Delegaţia liberalilor a fost compusă din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu şi Lucian Bode. La ieşire, preşedintele recent ales al partidului, Florin Cîţu, a declarat că la nivelul formaţiunii s-a decis să nu se colaboreze cu USR, după votarea moţiunii. "PNL are o decizie în Biroul Executiv foarte clară, care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva PNL, nu putem să mergem la guvernare cu USR", a declarat Cîţu, adăugând că negocierile cu alte formaţiuni vor continua, deşi e evident că opţiunile sunt limitate. "În acest moment există o majoritate votată în Parlament, care s-a unit, PSD-USR-AUR. Cred că nu sunt atât de cinici încât să fi dat jos un guvern fără a veni cu o soluție. Vom încerca să facem altă majoritate", a mai declarat Florin Cîţu.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.