fbpx

USR PLUS şi AUR au depus vineri seară moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

USR PLUS şi AUR au depus vineri seară moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

USR PLUS și AUR au depus vineri seară la Parlament moțiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari. Moțiunea de cenzură a venit după ce ședința coaliției s-a încheiat cu un eșec.

Liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au organizat vineri seară o conferinţă de presă în care au confirmat depunerea moţiunii. Ei au reclamat că adoptarea planului de dezvoltare botezat "Anghel Saligny", etichetat drept PNDL 3, venită chiar înaintea ședinței de coaliție "arată dezinteresul premierului faţă de continuarea în această formulă".

"Nu s-a discutat despre asta, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune și demisiile, odată ce a început procedura cu moțiunea de cenzură. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al USR-PLUS", a spus Dan Barna, citat de România TV.

"Nu mai putem să lucrăm cu premierul Florin Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere, de două trei ori am vorbit niște lucruri și apoi le-a încălcat. Noi nu vrem să intrăm în jocurile politice interne din PNL, este problema lor", a declarat Dacian Cioloş.

La rândul lor, liderii AUR au organizat o conferinţă în care au explicat că această colaborare avută în ultimele zile cu USR PLUS a fost doar conjuncturală şi nu va duce la o aliere pe termen lung. "Nu ne-am aliat și nu ne vom alia cu USR. Singurul obiectiv de moment e demiterea premierului Cîțu, care și-a bătut joc de români. Nicio forță politică nu avea curajul să facă acest pas, ne-am asumat noi să depunem moțiunea. Azi, după trei zile, avem semnăturile necesare, 122 de semnături. Săptămâna viitoare, marți, va fi citită în plen. Ne bucuărm să vedem că USR a lăsat deoparte orice și a venit alături de noi. Sperăm că și PSD va veni de partea poporului", a declarat George Simion, citat de G4Media.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.