fbpx

VIDEO 🎦 Andrei Volosevici, despre relaţia cu Iulian Dumitrescu: "Eu am sperat că dezvoltăm oraşul, pare că unul a pierdut direcţia"

VIDEO 🎦 Andrei Volosevici, despre relaţia cu Iulian Dumitrescu: "Eu am sperat că dezvoltăm oraşul, pare că unul a pierdut direcţia"

Primarul Andrei Volosevici a discutat luni, în contextul crizei apei calde, despre relaţia cu Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean (Foto: captură video)

Image
Image

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, despre problemele din sistemul de termoficare, despre obligaţiile pe care le au ADI Termo Prahova şi Consiliul Judeţean, despre şansele de reuşită ale unui eventual operator propriu de termie, dar şi despre relaţia cu Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Prahova.

Întrebat de jurnalişti dacă există un război politic, primarul a declarat că, din perspectiva sa, o astfel de luptă nu ar aduce decât deservicii: "De ce aş duce eu un război politic, care e în defavoarea mea, cu Iulian Dumitrescu, ca să-mi fac mie rău? Vi s-a părut că vreo acţiune a Primăriei, a executivului, şi ce am propus legislativului, a fost într-un război? Nu este un război politic, este pur şi simplu incompetenţă". Mai departe, s-a adus în discuţie campania din 2020, când Andrei Volosevici şi Iulian Dumitrescu promiteau să construiască împreună. "Pare că unul s-a hotărât să facă altceva. Dumneavoastră aţi avut parteneri de afaceri... de fapt haideţi s-o luăm mult mai simplu: într-un mariaj, în care te căsătoreşti, la un moment dat pare că te înţelegi foarte bine şi apoi divorţezi... la fel e şi aici. Eu am sperat că dezvoltăm oraşul, pare că unul a pierdut direcţia pe tema asta. Şi nu de acum. Dacă cineva doreşte să analizeze corect, vă aduc aminte că în doi ani de zile am reuşit «performanţa» ca Ploieştiul, care reprezintă a treia parte din populaţia judeţului, să ia 700.000 de lei de la Consiliul Judeţean. O să vă rog să verificaţi când s-a mai întâmplat vreodată asta! Atenţie, daţi în 2021, când îmi închipui că nu era supărat domnul Dumitrescu că port tricoul ăsta. Eu sunt absolut frustrat de faptul că nu am o soluţie decât ţinând de alţii, în speţă de Consiliul Judeţean, cei responsabili pe tema asta. Toată lumea mă întreabă «Când daţi durmul la apă?» Aş da drumul de ieri, de alaltăieri, de pe 3 august, dacă aş avea CET-ul şi dacă aş putea să înţeleg care e logica acolo. Patruzeci şi ceva de zile, Ploieştiul n-a avut apă, pentru că CET-ul n-a funcţionat. Al cui e CET-ul? Al Consiliului Judeţean", a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, care la şedinţa de luni a Consiliului Local şi la conferinţa de presă organizată imediat după a purtat o bluză inscripţionată cu mesajul "Dumitrescule, dă drumul la apă caldă!".

Reacţia primarului vine în contextul în care încercarea sa de a convoca, alături de viceprimari, o şedinţă AGA la ADI Termo Prahova a eşuat pentru a patra oară, pe motiv că cei patru reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, fără de care nu e asigurat cvorumul, nu au participat. "Mi se pare jenant, a patra oară să nu putem să ţinem o şedinţă AGA în care să se ia o decizie. Nu am putut ţine şedinţa şi din nou am convocat o AGA. Nu ştiu de ce nu s-au prezentat. Pot să vină în şedinţă, să asigure cvorumul, şi să spună «nu suntem de acord cu ce propui tu». În regulă! Dar noi nici măcar n-am ajuns acolo. Şi pare că încet, dar sigur, ajunge o tehnică de lucru, pentru că vă repet că de 16 luni, deşi sunt munţi de gunoaie nestrânse prin oraş, nu se convoacă o şedinţă a ADI Deşeuri", a mai declarat Andrei Volosevici.

Primarul a reluat şi discuţia privind refuzul de a plăti subvenţia solicitată de operatorul de termoficare, amintind că a depus o plângere penală privind modul în care au fost introduse anumite clauze în contract de către ADI Termo Prahova, inclusiv cu privire la tarif, care e raportat la o hotărâre a Consiliului Local adoptată după lansarea licitaţiei şi care între timp a fost atacată în instanţă de Prefectură şi este suspendată. "Facturile sunt depuse pe 27 iulie, în contextul în care Prefectura, pe 1 iulie, a atacat hotărârea prin care se stabilea tariful. Facturile sunt fundamentate pe o hotărâre ce a fost atacată în contencios-administrativ de Prefectură, deci se suspendă, şi cu încălcarea normelor legale vizavi de ceea ce s-a stabilit de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Numărul unu, procedura ar trebui să fie monitorizată de către ADI Termo Prahova, în baza articolului 25 din statut, iar numărul doi, tariful este evident incorect, nu o spun eu, o spune legea, aprobarea acelui tarif este cenzurată prin atacarea de către Prefectură pe 1 iulie", a mai declarat primarul Volosevici.

"Dacă gândim că ploieştenii sunt prahoveni, facem rapid o procedură normală şi stabilim rapid un caiet de sarcini pe care îl putem vota toţi în aceeaşi zi, şi CJ-ul şi CL-ul, dăm drumul la procedură prin care să dăm apa caldă şi căldură. Dacă suntem mereu supăraţi şi pe poziţii de forţă, atunci nu vom avea apă caldă. În orice secundă, reţeaua secundară, care ţine de Consiliul Local, este perfect funcţională. Mă aşteptam, după ce s-a decis, prin jocul politic, în Consiliul Local, să preluăm noi CET-ul, ca a doua zi să ni-l dea. Joi se fac două săptămâni. Deci e o grabă majoră! Au probleme majore cu actele, habar nu au ce au preluat. Nici nu era timp ca toate lucrurile să fie transmise prin comisia de invetariere. Sunt aproape două săptămâni în care le tot scriu «Băieţi, deţineţi CET-ul, Ordonanţa 24, articolele 10 şi 11, vă spune că trebuie să rezervaţi gazele şi să vedeţi cum le plătiţi! Aveţi grijă să nu rămânem fără gaz!». Şi dacă luăm noi CET-ul - că înţeleg că ideeate să-l scăpăm pe domnul Dumitrescu, de acum problema o să fie la Ploieşti - n-am probleme, mi-o asum, dar ce ardem? Cei care aveau obligaţia să facă rezervările sunt la Consiliul Judeţean. Au făcut lucrul ăsta? Ordonanţa 27 spune foarte clar, cel care deţine CET-ul face rezervările şi spune din ce plăteşte. În momentul în care CET-ul ar pleca în partea celaltă, evident că şi obligaţiile se duc în partea celaletă, în speţă la Primărie. Şi atunci aştept cu nerăbdare să văd sursele financiare. Consiliul Local şi-a asumat nişte obligaţii şi a zis «Facem societate». Bravo! Ne trebuie 313 milioane de lei în sezonul de iarnă. Consilierii locali care au votat îmi închipui că sunt atât de raţionali şi au planul de bătaie atât de bine făcut, de maniera încât să dea şi sursa. Gazele trebuie rezervate şi plătite în avans, în momentul ăsta pare că lumea nu înţelege sau nu doreşte să înţeleagă ce înseamnă piaţa de energie", a mai declarat primarul, afirmând că, din punctul său de vedere, operatorul propriu de termoficare pe care Consiliul Local doreşte să-l înfiinţeze nu va avea capacitatea să susţină activitatea.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.