VIDEO | Circ în Consiliul Local Ploieşti! Un deputat a fost la un pas să fie evacuat dintr-o şedinţă

VIDEO | Circ în Consiliul Local Ploieşti! Un deputat a fost la un pas să fie evacuat dintr-o şedinţă
Deputatului Mihai Poliţeanu (dreapta) i-a fost oprit microfonul, după ce le-a spus consilierilor ploieşteni c-ar trebui să le fie ruşine pentru faptul că ignoră o petiţie împotriva cedării Parcului Municipal (Foto: captură video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Circ în Consiliul Local! Deputatul Mihai Poliţeanu a fost la un pas să fie evacuat din sală, marţi, după ce s-a adresat Consiliului Local Ploieşti cu privire la mai multe proiecte, printre care cel pentru transferul Parcului Municipal Vest la Consiliul Judeţean şi cel de retragere a titlului de cetăţean de onoare acordat lui Sebastian Ghiţă. Mai mulţi consilieri PNL s-au declarat insultaţi după schimbul de replici avut şi au cerut ca parlamentarului să-i fie tăiat microfonul, iar ulterior ca acesta să fie evacuat din sală, catalogându-l ca lipsit de bun-simţ şi "pupila unui procuror comunist".

Prezent la şedinţa forului legislativ ploieştean, din calitatea de deputat de Prahova, Poliţeanu a luat cuvântul la punctul pentru întrebări şi interpelări, vorbind despre proiectul privind cedarea Parcului Municipal Vest către Consiliul Judeţean şi anunţând că petiţia pe care a iniţiat-o împotriva transferului a strâns aproape 2.000 de semnături. El a argumentat că investiţiile promise de Consiliul Judeţean ar presupune, după calculele sale, acoperirea cu betoane a unei suprafeţe de cel puţin 10 hectare, considerând că parcul ar fi în bună parte distrus. Parlamentarul a mai vorbit şi despre o serie de proiecte iniţiate de doi colaboratori, printre care şi cel de retragere a titlului de cetăţean de onoare acordat lui Sebastian Ghiţă, reclamând că acestea sunt tergiversate de majoritatea din CL.

Circ şi insulte în Consiliul Local Ploieşti

Scandalul a izbucnit după ce Poliţeanu i-a reproşat unui consilier că a refuzat să primească mapa cu semnăturile strânse pentru susţinerea petiţiei. Consilierul în cauză, Gheorghe Sârbu de la PNL, i-a răspuns că proiectul de cedare a terenului prevede, pe lângă Parcul Municipal Vest, şi o parcelă de 10 hectare şi că suprafaţa aferentă construcţiilor ar urma să fie de 6 hectare, ceea ce ar însemna 4 hectare în plus de spaţiu verde. Doar că de aici şi până la insulte şi scandal n-a mai durat mult. "Nu pleacă nimeni cu parcul din Ploieşti, domnule deputat, iar eu nu am nevoie de acel dosărel, pentru că la experienţa mea în Consiliul Local, când dumneavoastră eraţi pe la Bruxelles, pe la doamna Macovei, eu am vreo 16-17 ani şi pot hotărî singur cum votez pentru Parcul Municipal. Ploieştenii îşi doresc în acel parc şi anumite investiţii, o sală de sport, un patinoar, un bazin olimpic şi aşa mai departe. În bugetul local nu prea avem sumele necesare să realizăm aceste investiţii", a afirmat Gheorghe Sârbu.

"Este uluitor că dispreţuiţi vocea a aproape 2.000 de ploieşteni şi spuneţi «nu am nevoie de părerea a 2.000 de ploieşteni, că ştiu eu ce votez». Să vă fie ruşine că faceţi acest lucru!", a răspuns Mihai Poliţeanu, printre încercările preşedintelui de şedinţă, tot consilier PNL, de a-l întrerupe. "Domnule deputat, nu aveţi niciun drept să vă adresaţi pe acest ton unui consilier! Nu puteţi spune «Să vă fie ruşine!» unui consilier local, aveţi statut de invitat aici şi nu aveţi dreptul să jigniţi pe nimeni!", i-a răspuns şi consiliera Simona Popescu. Poliţeanu, deja pe picior de plecare, a încercat să răspundă ceva despre Codul administrativ, însă preşedintele de şedinţă, Valentin Marcu, s-a ridicat de la pupitru şi a venit şi i-a închis microfonul. Apoi a mai încercat să spună despre cele 2.000 de semnături, dar din nou i s-a tăiat microfonul.

"Domnule preşedinte, vă rog să cereţi evacuarea! Nu se poate aşa ceva!", a cerut consiliera PNL, după ce deputatul a refuzat să-şi ceară scuze pentru presupusele insulte aduse.

A scăpat de evacuare. A plecat singur

Întreaga scenă a părut o combinaţie între o piesă de teatru absurd şi o declaraţie celebră a lui Gigi Becali, "M-am certat cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat". Cam aşa au decurs ostilităţile şi în şedinţa de marţi a Consiliului Local. Până la urmă, Poliţeanu a părăsit sala, acompaniat de o ultimă remarcă din partea preşedintelui de şedinţă, tot cu trimitere la colaborarea avută cu Monica Macovei în perioada M10: "Nu puteţi să-i cereţi pupilei unui procuror comunist să fie cu bun-simţ!".

"E frumos să vă adresaţi aşa, domnule preşedinte? În timp ce acuzaţi persoane că vorbesc urât în Consiliul Local, dumneavoastră vă permiteţi să faceţi astfel de acuzaţii şi să vă comportaţi aşa faţă de oamenii care vorbesc în Consiliul Local? Acest dublu standard e problema dumneavoastră şi o să fie tot timpul în acest Consiliu Local", i-a atras atenţia consilierul (încă) USR Mihai Tonsciuc, căruia i s-a atras atenţia că intervenţiile trebuie să se limiteze la proiectele de hotărâre aflate în dezbatere.

Întreaga scenă de circ din Consiliul Local poate fi urmărită pe înregistrarea şedinţei, publicată pe canalul de Facebook al Telegrama, între minutele 29.00 şi 41.30.

La rândul său, Mihai Poliţeanu a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare a momentului respectiv, anunţând că va urmări în continuare cu atenţie evoluţia proiectului privind tranferul Parcului Municipal Vest.

Mihai Poliţeanu a mai fost implicat în câteva momente neobişnuite de-a lungul carierei sale politice, unul dintre ele fiind când a ajuns să fie legitimat de Poliţie după ce a organizat o conferinţă de presă în care a deşertat gunoaie în faţa sediului Rosal, pe care ulterior le-a strâns, iar altul, mult mai recent, când a dus un copac în ghiveci şi un sac de ciment la sediul PNL Prahova, tot ca protest împotriva planurilor anunţate pentru Parcul Municipal Vest.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image