VIDEO | Consilierii de la Prahova în Acţiune cer profitabilizarea Stadionului "Ilie Oană" din Ploieşti

VIDEO | Consilierii de la Prahova în Acţiune cer profitabilizarea Stadionului "Ilie Oană" din Ploieşti
Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti (Foto: Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consilierii municipali de la Partidul Prahova în Acţiune propun regândirea planurilor privind Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti şi crearea unei strategii axate pe creşterea profitului şi deschiderea către alte tipuri de evenimente, inclusiv concerte şi festivaluri.

Într-o conferinţă de presă organizată miercuri la sediul Prahova în Acţiune, consilierul local Alexandru Ştefan a reclamat că Stadionul "Ilie Oană" ar fi fost slab administrat încă de la inaugurare, indiferent dacă s-a aflat în subordinea SGU sau a Clubului Sportiv Municipal. El a sugerat gândirea unei strategii de eficientizare a activităţii, care să se bazeze pe urmărirea mai bună a costurilor şi pe creşterea veniturilor, prin deschiderea către noi categorii de evenimente. Până atunci, ar mai fi nevoie de investiţii, începând cu gazonul şi instalaţia de iluminat.

"Nu s-a făcut absolut nimic de când a fost construit. Am solicitat la ultima şedinţă de Consiliu Local să mi se pună cartea construcţiei la dispoziţie, pentru că structura de rezistenţă avea o garanţie a vopselei, nu a fost vopsită, gazonul avea o garanţie, nu a fost schimbat, nocturna avea o garanţie, nu a fost schimbată, iar stadionul nu este pe profit. Haideţi să vedem ce datorii acumulează acest stadion şi haideţi să vedem din ce produce! Nu cred că ar fi fantezist ca în 2024, când Ploieştiul va deveni Capitala Tineretului, să avem un concert pe «Ilie Oană», care eu zic că e aşteptat de vreo zece ani", a declarat consilierul ploieştean Alexandru Ştefan, de la Partidul Prahova în Acţiune.

"Soluţiile de profitabilizare sunt foarte simple, haideţi să organizăm un festival, cum se face la Cluj, haideţi să gândim un parteneriat! Pentru că avem şi noi o echipă, care se numeşte Petrolul Ploieşti, singurul brand care mai există real în acest oraş. Ar trebui să ne aplecăm un pic urechea către ei şi haideţi să vedem cum putem maximiza profitul cu această echipă! Am fost la meci, într-adevăr e vremea care este, echipa trece printr-o perioadă grea, dar nu poţi să ai o echipă de Liga 1 cu tradiţie şi să ai stadionul la un sfert din capacitate. Aici arată atât o deficienţă de management la nivelul echipei, cât şi o deficienţă la nivelul comunităţii. Avem foarte mulţi copii care nu au intrat pe acest stadion. Îi putem atrage prin alte activităţi, sociale, civice. A fost de exemplu cupa de oină, din punctul meu de vedere a fost o cupă eşuată, pentru că stadionul a fost gol, erau mai mulţi pe teren decât în tribune. Dar putem aduce copiii acolo, să vadă stadionul, iar apoi să revină, pentru fotbal sau alte evenimente. Evident, vor exista şi cârcotaşi, cum este şi la Cluj. Din punctul meu de vedere, festivalul de la Cluj este cea mai de succes poveste din domeniul entertainment-ului şi festivalurilor, dar sunt şi acolo oameni care spun că strică gazonul. Banii pe care îi aduce în comunitate depăşesc orice gazon care s-a stricat", a mai declarat consilierul local.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image