VIDEO | Dan Barna, în campanie la Ploieşti: "Vechea clasă politică ne propune aceiaşi politicieni responsabili de problemele actuale"

VIDEO | Dan Barna, în campanie la Ploieşti: "Vechea clasă politică ne propune aceiaşi politicieni responsabili de problemele actuale"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Preşedintele USR, Dan Barna, a participat marţi la o acţiune electorală în Ploieşti, înaintea alegerilor locale, prilej cu care a discutat despre nevoia de curăţenie din Ploieşti şi despre schimbarea clasei politice.

"Ne aflăm în judeţul Prahova, unul dintre cele mai bogate din România, dar totuşi atât de sărac în etică administrativă şi sărac din perspectiva celor care au condus destinele oamenilor. Este cu adevărat nevoie în Ploieşti şi în Prahova de o schimbare reală. Vechea schimbare de geci colorate, vechea schimbare între reprezentanţii vechii clase politice a adus acest municipiu dintr-un oraş fanion al României într-unul care e alăturat adesea poveştilor despre corupţie, mafie şi risipă de bani publici. Sloganul pe care îl au colegii mei, «Curăţăm Ploieştiul!», este foarte adecvat şi adevărat în acest moment, pentru că într-adevăr este un oraş care are nevoie de curăţenie. Spun asta pentru că, dacă ne uităm la contracandidaţii lui Răzvan Enescu la Primărie, vedem că toţi sunt de fapt foşti primari responsabili de starea de degradare, de corupţie şi de mizerie în care se găseşte Ploieştiul. Este inadmisibil ca la 30 de ani de la Revoluţie oferta vechii clase politice să fie aceiaşi politicieni responsabili de situaţia actuală", a declarat preşedintele USR, într-o conferinţă de presă organizată marţi în centrul municipiului Ploieşti, în aer liber, în vecinătatea sediului Primăriei.

Dan Barna a preluat o temă pe care o abordase şi candidatul alianţei USR-PLUS la Primăria Ploieşti, Răzvan Enescu, acesta vorbind în câteva discursuri avute în această campanie electorală despre foştii primari prezenţi acum printre candidaţi, cu referire, evident, la Emil Calotă şi Andrei Volosevici, dar şi la Cristian Ganea, fost viceprimar cu atribuţii de primar în ultima parte a mandatului 2012-2016. Şi preşedintele USR Prahova, Mihai Poliţeau, candidat pentru un loc de consilier municipal, l-a atacat pe Volosevici, amintind că în mandatul acestuia a fost semnat primul contract cu operatorul de salubritate Rosal, printr-o încredinţare directă, dar omiţând că între contractul de salubritate de atunci şi cel de acum sunt diferenţe substanţiale, legate de tarife, de calitatea activităţii prestate şi nu în ultimul rând de părţile contractuale, în condiţiile în care în prezent activitatea de colectare nu mai e gestionată de municipalitate, ci de Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor". Revenind la conferinţa de astăzi, candidatul alianţei la Primăria Ploieşti, Răzvan Enescu, a vorbit despre problemele municipiului şi despre soluţii.

"În spatele nostru se află o clădire importantă, mulţi ar spune că este Primăria Ploieştiului, eu spun că este muzeul incompetenţei şi stagnării. De aici nu s-au făcut multe, nu s-au atras fonduri europene, nu a fost curăţat oraşul şi nu a fost construit un spital de pediatrie, deşi un mandat întreg pe această clădire scrie cu verde că aici va fi un spital. Şi totuşi, aici lucrează oameni capabili, care, dacă ar avea şefi competenţi, ar reuşi să dezvolte Ploieştiul. Din cauza numirilor politice şi a cumetriilor, am ajuns să fie subalterni mult mai bine pregătiţi decât şefii lor", a reclamat candidatul USR-PLUS pentru Primăria Ploieşti.

"Întotdeauna, politicienii ploieşteni au încercat să găsească scuze, uneori în zone în care o administraţie competentă ar fi găsit oportunităţi. Apropierea de Bucureşti, apropierea de reţeaua naţională de transport, specialişti în energie, acestea sunt oportunităţi. Singurele dezavantaje ale Prahovei şi Ploieştiului sunt politicienii care s-au cocoţat în funcţii şi nu vor să se mai dea jos de acolo. Ploieştenii trebuie să se gândească dacă sunt cu adevărat mulţumiţi de modul în care arată oraşul. Ce pot să le spun ploieştenilor este că nu fosta clasă politică şi nu un fost primar este soluţia pentru a schimba oraşul. Ploieştiul are nevoie de altceva. Nu are nevoie de plantatori de panseluţe, de grădinari sau de spoitori de borduri, are nevoie de oameni care nu vor doar să administreze oraşul, ci să-l dezvolte. Proiectul politic cu care venim în faţa dumneavoastră este clar, vom aduce omul potrivit la locul potrivit, venim cu o echipă de profesionişti care nu acceptă impostura şi diletantismul. De aceea pe 27 septembrie ploieştenii şi prahovenii chiar au cu cine vota", a completat Răzvan Enescu.

Image