VIDEO | Ludovic Orban, în criză de inspiraţie, a întrebat un bătrân cu handicap ce viteză prinde

VIDEO | Ludovic Orban, în criză de inspiraţie, a întrebat un bătrân cu handicap ce viteză prinde

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a produs un moment bizar recent, la un eveniment electoral derulat la Piteşti, când, în mijlocul unei aşa-zise băi de mulţime, s-o oprit ca să discute cu un bătrân cu dizabilităţi şi să îl întrebe ce viteză prinde scuterul său, practic un fel de scaun cu rotile îmbunătăţit.

De regulă discuţiile de la astfel de evenimente rareori sunt surprinse de camerele de filmat. De data aceasta, cineva s-a aflat exact lângă bătrân, iar înregistrarea a ajuns pe internet, unde a generat foarte repede mii de comentarii, reacţii şi distribuiri. "Sănătate! Bine v-am găsit, vă salut!", a spus preşedintele PNL, strângându-i mâna bătrânului. "Sănătate!", i-a mai transmis o dată, mai de aproape. Cumva simţindu-se obligat să mai schimbe câteva replici, premierul s-a uitat la bătrân, apoi la ghidonul scuterului, apoi iar la bătrân şi l-a întrebat nonşalant: "Ce viteză prinde?", făcând în acelaşi timp un gest din mâini ca şi cum ar mima datul la pedale. "Nu, păi asta e de handicap... foarte ușor... prinde mai mult, da' o las așa", a fost răspunsul strecurat de bătrân. "Foarte bine, mă bucur că sunteţi activ", a dres-o Orban.

Momentul a fost speculat imediat de adversarii politici, astfel că n-a durat mult până când aceştia au reclamat că preşedintele PNL şi-a permis să întrebe un bătrân ce viteză atinge scaunul său cu rotile. Bine, dacă ne uităm cu atenţie pe imagini observăm că acela nu e tocmai un scaun cu rotile, dar nici prea departe nu e. Este un scuter adaptat pentru persoane cu dificultăţi motorii, englezii de exemplu îi zic "mobiluty scooter", deci e, practic, un fel de scaun electric îmbunătăţit, cu ghidon şi oglinzi retrovizoare. Cu sau fără ghidon, gafa premierului rămâne şi n-ar prea putea fi dreasă nici dacă ar încerca să se scuze că, după anii petrecuţi de Tăriceanu în PNL, când a văzut o persoană în etate şi un ghidon laolaltă prima reacţie a fost să întrebe ce viteză prinde...

Image
Image
Image
Image
Image