VIDEO | Pro România şi-a depus listele de candidaţi în Prahova, deschise de Alexandru Iacobescu şi Cătălin Beciu

VIDEO | Pro România şi-a depus listele de candidaţi în Prahova, deschise de Alexandru Iacobescu şi Cătălin Beciu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Reprezentanţii Pro România au depus miercuri candidaturile pentru alegerile parlamentare din Prahova. Listele sunt deschise de Cătălin Beciu, la Senat, şi Alexandru Iacobescu, la Camera Deputaţilor. Pentru un mandat de deputat concurează şi fostul prefect Mădălina Lupea.

Cu fuziunea dintre partidul lui Ponta şi cel al lui Tăriceanu încă nefinalizată, reprezentanţii celor două grupări au decis ca listele de candidaturi să fie asumate de Pro România, ceea ce a însemnat că toţi candidaţii propuşi de ALDE au fost de fapt nevoiţi să demisioneze din vechea formaţiune şi să devină acum membri Pro România. În Prahova, cel mai clar exemplu este al omului de afaceri Cătălin Beciu, până acum preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE. Acesta a anunţat că renunţă să preia mandatele de consilier judeţean sau consilier local la Ploieşti, pentru care ar fi fost eligibil după alegerile locale din 27 septembrie, urmând să candideze pentru un mandat de senator la parlamentarele aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Lista Pro România la Senat e completată, în ordine, de Adrian Petrache, Mihail Barbu, Florin Liviu Davidescu, Bogdan Dumitraşcu, Duglas Papanicu şi Nicolae Samoilă.

La Camera Deputaţilor, primul pe listă este Alexandru Iacobescu, preşedintele Pro România Prahova, ani la rând omul de încredere al lui Sebastian Ghiţă la Asesoft, România TV sau în rubrica de împrumuturi din declaraţia de avere. Devenit de câteva luni preşedintele organizaţiei judeţene, el este, potrivit sondajelor, membrul Pro România Prahova cu cele mai mari şanse la câştigarea unui mandat la aceste alegeri parlamentare. Pe locul doi pe listă apare fostul prefect Mădălina Lupea, care a fost validată şi în postura de consilier judeţean. Urmează, în ordine, Ion Marian Marin, Radu Ioniţă, Adrian Ionescu, Claudiu Drăgan, Bogdan Lupu, Adrian Costin Călin, Cristea Vasile Viţă, Sorin Dumitraşcu, Bogdan Daniel Petrescu, Florina Alina Dragna, Gabriel Ştefănescu şi Andrei Roman.

Image