VIDEO 🎦 Un consilier local din Ploiești a fost exclus din partid

VIDEO 🎦 Un consilier local din Ploiești a fost exclus din partid
Alesul ploieștean Alexandru Ștefan (la pupitru), consilier ales din partea Prahova în Acțiune, a fost exclus din partid, după ce ar fi negociat o candidatură din partea AUR (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Alesul ploieștean Alexandru Ștefan, consilier ales din partea Prahova în Acțiune, a fost exclus din partid, după ce ar fi negociat cu AUR o candidatură a sa la alegerile parlamentare de anul viitor. Anunțul privind excluderea a fost făcut vineri de președintele România în Acțiune, Mihai Apostolache, după ce tocmai a fost aleasă noua conducere a organizației municipale Ploiești.

Mihai Apostolache, președintele România în Acțiune, partid creat pe bazele puse de proiectul local Prahova în Acțiune, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că organizația Ploiești a fost înființată formal, având o structură de conducere cu un președinte și trei vicepreședinți, după ce până acum funcționase în baza unui interimat. Noul președinte al organizației municipale este Cristian Ionescu, unul dintre cei doi consilieri locali pe care partidul îi are în Ploiești.

Cel de-al doilea consilier al formațiunii, Alexandru Ștefan, a fost exclus din partid, a mai anunțat Mihai Apostolache.

Consilier local din Ploiești, exclus din partid

Reacția vine după ce, săptămâna trecută, într-o conferință de presă susținută în Ploiești, liderul AUR, George Simion, anunțase că mai mulți consilieri care au făcut parte din proiectul Prahova în Acțiune s-au alăturat formațiunii sale.

„Am cerut clarificări din partea lui Alexandru, ne-a spus că a avut o întâlnire cu liderul AUR, căruia i-a cerut susținere pentru un mandat de parlamentar. Având în vedere o astfel de situație, bineînțeles că nu poate să stea nimeni în drumul spre o asemenea demnitate publică și atunci Partidul România în Acțiune i-a solicitat lui Alexandru Ștefan să-și dea demisia din partid și să renunțe la mandatul de consilier local. Nu a făcut acest lucru și Biroul Național, întrunit luni, a decis în unanimitate excluderea din partid a consilierului local”, a comentat, ironic, Mihai Apostolache.

„Atât timp cât a dorit să primească sprijin politic din partea unei alte formațiuni, nu am făcut altceva decât să îi deschidem acest drum. Nu avea rost să ne opunem doi dorinței de a dobândi un mandat de parlamentar. Nu întâmplător i-am cerut demisia din Consiliului Local, pentru că acest mandat este obținut din partea partidului Prahova în Acțiune, care s-a transformat în România în Acțiune. Solicitând o demnitate publică atât de importantă, ne-am gândit că, oricum, funcția de consilier local pentru dânsul este mult prea mică. În același timp, nu avea sens să devenim noi un obstacol pe drumul de AUR pe care domnul Alexandru Ștefan a pornit”, a mai afirmat, în același ton, președintele România în Acțiune.

Alexandru Ștefan a devenit consilier local la Ploiești pe parcursul mandatului 2020 - 2024, după ce Răzvan Stănciulescu fusese exclus, iar Cristina Cochinescu a părăsit formațiunea.

Conform legislației în vigoare, un consilier local își pierde mandatul în momentul în care este exclus din partid. Asta doar în teorie. În practică, el are posibilitatea de a contesta măsura excluderii, ceea ce îi permite să își păstreze calitatea de consilier până la soluționarea litigiului, care în unele cazuri poate să dureze luni întregi, poate chiar și până la noul rând de alegeri locale.

Image