VIDEO | Un primar din Prahova anunţă pe faţă că a trecut la ALDE... mai mult cu sufletul, mai puţin cu adeziunea

Primarul comunei prahovene Podenii Noi, Mihai Alionte, a anunţat public, luni, că s-a alăturat echipei ALDE, faptic, însă nu şi scriptic, conştient că o plecare din partidul din care a fost ales ar fi echivalat cu pierderea mandatului. Primarul, aflat la al doilea mandat consecutiv şi, oficial, încă membru al PNL, a făcut anunţul într-o şedinţă a ALDE Prahova, declarându-se nemulţumit de relaţia cu actuala conducere a Partidului Naţional Liberal, estimând că mai mulţi colegi vor face acelaşi pas însă au dorit să mai păstreze secretul şi anunţând că aceste nemulţumiri din PNL se vor reflecta în rezultatul alegerilor europarlamentare din luna mai şi mai ales al celor prezidenţiale din ultima parte a acestui an.

Mihai Alionte a vorbit despre relaţia cu fostul preşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca, şi cel actual, Iulian Dumitrescu, afirmând că a intrat într-un conflict cu Dumitrescu în 2017, după ce a fost înlăturat din forul de conducere al organizaţiei judeţene. El a precizat şi că deputatul George Ionescu, prim-vicepreşedintele PNL Prahova, l-a contactat telefonic luni dimineaţă în încercarea de a-l convinge să nu treacă la alt partid.

"ALDE are trei primari în Prahova, la Băicoi, Măgureni şi Măneciu... Ţineţi cont că eu sunt al patrulea", a mai transmis Mihai Alionte. Ulterior, acesta şi-a nuanţat poziţia, explicând că, în acte, încă nu a plecat din PNL, având în vedere că asta ar fi dus, conform legii, la pierderea mandatului. Suplimentar, el a mai anunţat că nu este singurul primar care, nemulţumit în PNL, va ajuta echipa ALDE. "Nu sunt membru ALDE, dar vă spun, când se vor apropia alegerile prezidenţiale, să vedeţi câţi primari o vor susţine pe doamna ministru Graţiela Gavrilescu", a încheiat Mihai Alionte. 

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Nume noi în ALDE Prahova. Mai mulţi politicieni au părăsit PNL pentru a se alătura echipei lui Volosevici

"O să mai urmeze o conferinţă de presă în care să vină nişte primari, să aibă curaj ca Mihai", a completat Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova.

Image
Image
Image