Zece deputaţi care au demisionat din USR anunţă constituirea grupului parlamentar REPER

Zece deputaţi care au demisionat din USR anunţă constituirea grupului parlamentar REPER
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un număr de 10 deputaţi care au părăsit grupul USR au informat, joi, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, în privinţa constituirii grupului parlamentar REPER. Documentul a fost trimis la Comisia juridică pentru un punct de vedere.

"În baza dispoziţiilor art.13 din cadrul Regulamentului Camerei Deputaţilor, vă aducem la cunoştinţă prin prezenta decizia de constituire în cadrul Camerei Deputaţilor a grupului parlamentar REPER compus din cei 10 deputaţi independenţi semnatari ai prezentei informări ca formă de exercitare a dreptului prevăzut de către dispoziţiile art. 64, alin 3 din Constituţia României. Menţionăm că deputaţii semnatari au fost aleşi în cadrul alegerilor din decembrie 2020 din partea Alianţei Electorale USR PLUS, iar la momentul actual nu sunt membri ai niciunui partid politic", se precizează în documentul citat de Agerpres.

Cei 10 deputaţi susţin că înfiinţarea grupului parlamentar menţionat îşi găseşte fundament şi în Decizia CCR nr. 85/2019, potrivit căreia constituirea unui grup parlamentar care nu a existat la începutul legislaturii este posibilă, atâta timp cât nu se va ajunge la reprezentarea în Parlament a unor partide care nu au obţinut mandate la alegeri.

"Având în vedere că niciunul dintre semnatarii prezentei informări nu este la momentul actual membru al vreunui partid politic, nu este incidentă interdicţia prevăzută de către art. 19 alin. 1 din cadrul Regulamentului Camerei Deputaţilor", se mai arată în document.

Pe lista semnatarilor se află: Cristian Paul Ichim, Cristina Rizea, Daniel Toda, Lorant Zoltan Sas, Oana Cambera, Simina Tulbure, Alin Prunean, Andrei Lupu, Tudor Benga şi Cătălin Teniţă.

Senatul şi Camera Deputaţilor încep, joi, a doua sesiune parlamentară ordinară a anului.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto facebook.com/cameradeputatilor/photos

Image