fbpx

Şase români de pe Diamond Princess au ajuns în România

Şase români de pe Diamond Princess au ajuns în România
Image
Image

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetăţenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess a aterizat la Baza aeriană 90 din Bucureşti.

Potrivit MEDIAFAX, cei şase români aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, vor fi duşi într-o locaţie secretă din Capitală unde vor fi ţinuţi în carantină 14 zile.
Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, cei şase români au fost testaţi, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce priveşte infecţia cu coronavirus.

Avionul la bordul căruia au fost cei şase români a aterizat la Berlin în cursul nopţii, de unde au fost preluaţi de o aeronavă pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că centrul unde vor fi puşi în carantină cei şase români de pe nava de croazieră Diamond Princess este în Bucureşti, dar e secret.

Potrivit acestuia, cei 6 români se vor afla în centru 14 zile: „Cetăţenii români odată ajunşi pe Otopeni sunt luaţi şi duşi la centrul de carantinare, unde vor sta 14 zile. Având în vedere că ei au fost testaţi la îmbarcarea în nava italiană şi au ieşit toţi negativ, vor merge la centrul de carantină unde vor sta acele 14 zile. Suplimentar, noi, la sfârşitul celor 14 zile îi vom mai testa o dată".

Nelu Tătaru mai spune că românii au respectat carantina de pe vas având în vedere că sunt peste 100 de pasageri de pe acel vas depistaţi cu coronavirus din care sunt şi două decese

Sursă foto MEDIAFAX.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.