fbpx

Şeful Poliţiei Române: Faţă de cei care nu respectă legea manifestăm toleranţă zero

Şeful Poliţiei Române: Faţă de cei care nu respectă legea manifestăm toleranţă zero
Image
Image

Șeful Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu, și șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, chestor Alexandru Scurtu, au susținut declarații de presă, luni, 20 aprilie, la ora 15.00, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române.

Chestorul principal Liviu Vasilescu, a anunţat că, în perioada Sărbătorilor Pascale, infracţionalitatea a scăzut cu 17% faţă de anul trecut, iar în cazul faptelor comise cu violenţă se înregistrează o scădere de 47% faţă de anul 2019.

"Din analizele realizate la nivelul Poliţiei Române, rezultă că infracţionalitatea sesizată din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de anul 2018. Trendul descendent se menţine şi în cazul faptelor comise cu violenţă, unde înregistrăm o scădere de 47% faţă de anul trecut şi cu 21% faţă de 2018", a spus Liviu Vasilescu, luni, în declaraţia de presă despre evenimentele care au avut loc în spaţiul public în ultimele 72 de ore.
Liviu Vasilescu a precizat că, în ultimele 3 zile, 14.000 de poliţişti au acţionat în teren, intervenind la aproape 10.000 de evenimente şi aplicănd 24.000 de amenzi și a subliniat faptul că Poliţia Română va manifesta toleranţă zero faţă de cei care încalcă legea în această perioadă.

Chestorul de poliţie Alexandru Scurtu, şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a precizat că forţele structurilor de acţiuni speciale intervin în funcţie de fiecare situaţie, în funcţie de numărul forţelor de ordine, iar echipajele de intervenţie au fost prezente şi vor fi prezente, scopul lor fiind impunerea legii şi protejarea vietii. 
“Acționăm după două principii: gradualitate și proporționalitate. Folosim forța letală numai atunci când nu mai este altă cale”.

Bogdan Enescu a declarat că a fost nevoie de o mobilizare exemplară a Jandarmeriei.
”În ultimele 72 de ore, Jandarmeria a acţionat cu o medie zilnică de 8000 de jandarmi la nivel naţional”, a explicat Enescu.Jandar
meria a aplicat în acest interval 3000 de sancţiuni în valoare de 5000 de lei şi a sesizat comiterea a 15 infracţiuni.
”Mulţumim cetăţenilor de bună credinţă care respectă prevederile legale”, a afirmat Enescu.

Captură video facebook.com/www.politiaromana.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.