Șefa Instanței Supreme, trimisă în judecată pentru încălcarea legii privind constituirea completurilor de cinci judecători

Inspecția Judiciară a dispus trimiterea în judecată disciplinară a președintei ÎCCJ, Cristina Tarcea, pentru încălcarea legii 304/2004, în legătură cu modalitatea de constituire a completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ. Luju.ro a publicat rezoluția aferentă acțiunii judiciare întocmite de către către inspectorii Liliana Poelnica și Adriana Andronic, de la Direcția de Inspecție Judiciară pentru Judecători, înaintată CSM la sfârșitul lunii decembrie.

Rezoluția arată că judecătoarea Cristina Tarcea este acuzată că a ignorat opiniile contrare ale judecătorilor care solicitau aplicarea de îndară a noilor dispoziții ale Legii 304/2004, modificată prin Legea 207/2018. Aceasta mai este acuzată că a impus variantele de urmat pentru soluționarea problemei completurilor de cinci judecători, oferind ca alternativă ca judecătorii care nu sunt de acord cu ea să atace hotărârea colegiului de conducere. În apărarea sa, Cristina Tarcea ar fi spus că nu a știut opiniile colegilor judecători.

Image
Image
Image