fbpx

Șeful STS și-a dat demisia. Sorinel Vasilica spune că nu vrea să afecteze "prestigiul instituției"

Șeful STS Sorinel Vasilca a demisionat după tragedia de la Caracal, dar spune că gestul său nu are legătură cu existența vreunei sincope sau ca urmare a vreunei umbre de vinovăție, ci că a luat decizia pentru "a nu afecta prestigiul instituției".

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției.”, transmite Vasilca printr-un comunicat de presă.

Administrația Prezidențială a anunțat că demisia șefului STS a ajuns la președintele României , iar în cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.