fbpx

Șofer amendat pentru că a claxonat o fată care traversa. Explicația polițiștilor a devenit virală

Administratorii pagini de Facebook a Ministerului Afacerilor Internet îi răspuns, într-o postare care s-a răspândit rapid în mediul on-line, unui șofer revoltat de faptul că a fost amendat pentru că a claxonat o fată.

"Întrebare primită pe facebook MAI... de fapt, mai multe întrebări:

«Eram la semafor si am claxonat o fata care traversa. Las si eu intrebarile astea aici, poate ma lamuriti voi

1.De ce am primit amenda aceasta penibila?

2.ce lege incalc eu ca imi place o fata?

3.cum va dati seama cine claxoneaza ca erau mai multe mașini?

Stiu ca nu o sa raspundeti ca nu aveti ce si oricum nu intelegeti. Lasati ba oamenii sa-si faca treaba»" este contextul descris de aceștia și în care polițiștii oferă un răspuns amuzant, dar și foarte clar, cu privire la utilizarea claxonului în afara cazurilor prevăzute în Codul rutier.

"Răspuns:

În speranța că nu vă regăsiți în această situație:

- Te claxonez când ajung în fața blocului.

- Vii cu mașina?

- Nu, doar cu claxonul...

... vă răspundem așa.

Deci:

  1. Ați fost amendat pentru că ați claxonat, nefiind într-o situație de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda?
  2. Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?
  3. Când cineva claxonează din același motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiți atent la gropi... chiar și atunci când mergeți pe jos!

Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 de metri față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației.

Vă recomandăm să folosiți claxonul doar pentru evitarea unui pericol imediat.

Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă)", continuă postarea de pe pagina MAI.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.