fbpx

Șoferii ar putea alege când să le fie suspendat permisul, în termen de un an de la comiterea contravenției - proiect

Deputatul ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care şoferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenţionale săvârșite, într-un interval de un an de la data contravenţiei.

„În cazul suspendării provizoriu permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată deputatul ALDE în proiectul de lege depus, în procedură de urgenţă, la Senat, scrie Mediafax.

Inițiativa se referă și la anumite excepții, în care șoferii nu se vor putea bucura de aceste prevederi. Este vorba despre cazurile în care au fost comise fapte grave, „care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt pedepsite de aceasta – infracţiuni”.

Potrivit Codului Rutier, şoferii pot fi sancționaţi prin suspendarea permisului pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile.

Camera Deputaților este for decizional, în adoptarea acestor prevederi.

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.