fbpx

17 sesizări în legătură cu procesul electoral, în prima parte a zilei. Cele mai multe reclamații, în Dâmbovița și Dolj

Image
Image

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a prezentat duminică, la ora 11.30,  un prim bilanț a sesizărilor înregistrate astăzi, cu privire la derularea procesului electoral. Potrivit acesteia, în prima parte a zilei au fost înregistrate 17 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral, din care cinci nu s-au confirmat.

Cele mai multe incidente au fost semnalate în județele Dâmbovița (4), Dolj (4), București (3), a precizat aceasta, anunțând că au fost aplicate și trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112 și pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

Reprezentantul MAI a venit și cu câteva exemple:

"În județul Dâmbovița, respectiv în Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă, în urma verificărilor efectuate, nu s-au confirmat.

Vicepreședintele unei secții de votare din municipiul Brăila a sesizat faptul că președintele secției de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Polițiștii  fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

De asemenea, au fost raportate mai multe cazuri medicale: în Capitală, două femei au căzut în secțiile de votare și au fost transportate la Spitalul Universitar.

În județul Ilfov, unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secția de votare, fiind chemată ambulanța, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

La o secție din județul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală.

În Municipiul Mediaș, la ieșirea dintr-o secție de votare, o femeie de 80 de ani a alunecat și a căzut. Subofițerul din cadrul ISU Sibiu, aflat în paza secției i-a acordat primul ajutor și a sunat la 112. Femeia a fost transportată la spital.

La mai multe secții de votare din Timiș, au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis de urgență un generator.

O informație recentă: la o secție de votare din Dolj, procesul de votare este întrerupt ca urmare a decesului unui cetățean în vârstă de peste 70 de ani cu probleme medicale".

Citiți și:  Incident la o secție de votare din Prahova. A fost chemată ambulanța

Citiți și:  Un alegător a murit, la Buzău, imediat după ce a votat

Citiți și:  Proces de votare întrerupt într-o secție din Dolj, după decesul unui alegător

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.