1911, numărul unic pentru raportarea atacurilor cibernetic, poate fi apelat de astăzi

Un nou număr unic de urgenţă a fost lansat. Acesta este apelabil de joi, 2 mai, și este la dispoziția oricărui cetățean care va avea posibilitatea să-l folosească pentru a raporta atacuri cibernetice. Numărul unic de urgență 1911 a fost creat la cererea Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Numărul unic de urgenţă pentru atacuri cibernetice va putea fi apelat din orice reţea de telefonie mobilă, între orele 06:00 şi 22:00.

La nivel global, acest tip de atacuri provoacă pierderi anuale de 400 de miliarde de dolari.

Persoanele fizice, companiile şi autorităţile publice vor putea raporta atacurile cibernetice la numărul 1911, apelabil din orice reţea de telefonie, şi vor beneficia prin call center, la nivel primar, de servicii de consiliere şi remediere în urma acestora.

Impactul criminalităţii informatice a crescut de cinci ori din 2013, fiind considerat o provocare pentru însăşi securitatea internă a Uniunii Europene. Conform unui studiu, peste 50% dintre cetăţenii UE se consideră neinformaţi în privinţa ameninţărilor cibernetice, iar circa 70% dintre firme au cunoştinţe minime privind riscurile cibernetice.

 

 

Image
Image
Image