fbpx

30 octombrie, declarată "Ziua pacientului cu arsuri"

Image
Image

30 octombrie, ziua în care este comemorată tragedia din clubul Colectiv, a fost declarată "Ziua pacientului cu arsuri", potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi de Parlament.

Potrivit HotNews, legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea "apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri".
Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților (for decizional) cu 257 de voturi "pentru" și 8 abțineri.

"Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariției de incidente care ar putea produce incendii și ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanților, precum și îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri", se arată în primul articol al legii adoptate.
Ministerul Sănătății este responsabil pentru coordonarea activității dedicate "Zilei pacientului cu arsuri".

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 12 decembrie 2018, primul for sesizat, și urmează să fie trimis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Sursă foto HotNews.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.