fbpx

7.253 de alegători români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro

Image
Image

Potrivit unui comunicat de presă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că 7.253 de alegători români s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro, cu aproape 2.000 mai mulţi decât numărul acestora din ultima comunicare.
"În acest interval s-a înregistrat o creştere mai mare a accesărilor votului prin corespondenţă, aşadar reiterăm avantajele înregistrării cu această opţiune:
- posibilitatea de a vota de acasă printr-o procedură simplă şi sigură,
- evitarea aglomeraţiei de la secţiile de votare,
- evitarea costurilor deplasării la secţia de votare.
Reamintim că înregistrarea pe portalul www.votstrainatate.ro se poate face doar în nume propriu. Orice acţiune de utilizare a datelor de identitate în vederea înregistrării online în numele altei persoane este ilegală. Faptele de acest gen, realizate cu scopul de a genera înfiinţarea artificială de secţii de votare, semnifică inducerea în eroare a autorităţilor publice şi pot aduce prejudicii statului român", se arată în comunicatul de presă al AEP.
"AEP recomandă cetăţenilor cu drept de vot din străinătate să opteze pentru votul prin corespondenţă, a cărui procedură este simplă, sigură şi eficientă şi care reprezintă o modalitate modernă de vot anticipat la distanţă", se mai arată în comunicat.

Sursă foto România Liberă.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.