fbpx

A murit Sorin Frunzăverde

Image
Image

Sorin Frunzăverde, fost important lider PNL, s-a stins din viață la 59 de ani. Sorin Frunzăverde a murit în jurul orei 11, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în urma unei suferințe îndelungate, anunță reper24.ro, potrivit stiripesurse.ro. În anul 2015 a fost diagnosticat cu un cancer.

De profesie inginer metalurgist, acesta a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori și funcția de ministru.
Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică după ce a fost condamnat în urmă cu trei ani în dosarul „Voturi pentru Iohannis”.

Sorin Frunzăverde a fost membru fondator al FSN, președinte al Camerei de Comerț din Reșița, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și deputat de Caraș-Severin. El a deschis prima listă la alegerile europarlamentare din partea PD. 

A fost ministru în mai multe guverne la ape și păduri, mediu, turism și, de două ori, a deținut portofoliu de ministru al apărării. Tot el ar fi fost nominalizat pentru a ocupa portofoliul de la interne în momentul ruperii USL.

Sorin Frunzăverde a fost și cadru didactic la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița și a avut două doctorate, al doilea în științe militare.

Sorin Frunzăverde a fost președintele organizației județene Caraș-Severin a PD (ulterior PDL) Caraş-Severin încă de la înfiinţare. A fost vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte al partidului şi la nivel naţional. A fost promotorul primirii PD în Partidul Popular European. A fost eurodeputat între 2007 şi 2008, când s-a întors în fruntea CJ Caraş-Severin. În 2012 a fost ales vicepreşedinte al PNL. 

Sursă foto Wikipedia.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.