fbpx

Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2

Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2
Image
Image

Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test privind COVID-19, el fiind asimptomatic şi contact al unui membru de familie confirmat pozitiv, informează un comunicat transmis duminică de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), potrivit AGERPRES.

''Vă informăm că, vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, poliţistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic 'Dr. Victor Babeş' Bucureşti. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv", se menţionează în comunicatul ANP.

Chiar dacă angajatul respectiv nu are atribuţii de interacţiune cu deţinuţii şi a purtat la serviciu echipament de protecţie, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacţi, precum şi dezinfecţia unor spaţii unde acesta a lucrat.

Preventiv, un deţinut contact a fost testat, în data de sâmbătă, 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ.

Instituţia informase sâmbătă că, până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă News.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.