fbpx

Administraţia Penitenciarelor: 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate au intrat în contact cu un poliţist de la Penitenciarul Jilava confirmat cu coronavirus

Administraţia Penitenciarelor: 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate au intrat în contact cu un poliţist de la Penitenciarul Jilava confirmat cu coronavirus

Image
Image

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, miercuri, că, în urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate au intrat în contact cu poliţistul de la Penitenciarul Jilava confirmat cu coronavirus. Angajaţii au fost izolaţi la domiciliu, iar deţinuţii au fost separaţi de ceilalţi.

Potrivit ANP, verificările derulate la nivelul Penitenciarului Jilava, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta.

”Astfel, preventiv, cei 33 de angajaţi identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi izolaţi medical la domiciliu, urmând a fi testaţi pentru SARS-CoV-2, în cursul acestei zile. De asemenea, deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separaţia acestora de restul deţinuţilor care nu au interacţionat cu angajatul în cauză”, a transmis ANP, potrivit News.ro.

ANP anunţă că, în cazul în care se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie.

Instituţia a anunţat, marţi, că un angajat al Penitenciarului Jilava a fost confirmat cu coronavirus. El nu mai fusese la serviciu din 13 aprilie.

Sursă foto News.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.