fbpx

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a publicat Regulamentul de pescuit comercial în Deltă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a făcut public Regulamentul de pescuit comercial din rezervaţie, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, instituţia din subordinea Ministerului Mediului.

Obiectivul Regulamentului de pescuit comercial în Delta Dunării este scăderea presiunii asupra resurselor piscicole, încurajându-i pe locuitori să aibă activităţi conexe pescuitului, în special activităţi tradiţionale, păşunat, agricultură, apicultură, recoltare stuf şi activităţi în turism, care să poată susţine un nivel de trai decent în Deltă, se arată în comunicat.

Regulamentul prevede diminuarea cotei pentru pescarii care desfăşoară alte activităţi legale şi stabileşte ce se întâmplă atunci când un pescar realizează cota de captură stabilită de autorităţi.

"După depăşirea cotelor maxime alocate pescarului înscrise în actele de reglementare deţinute, pescarul va notifica şi solicita suplimentarea cotei (dacă este cazul) în scris, la sediul ARBDD sau pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În 10 zile, cererea de alocare a unei cote suplimentare va fi analizată în cadrul şedinţei CIA", se menţionează în Regulamentul de pescuit comercial în Deltă.

Pentru păstrarea tradiţiilor în pescuit pe teritoriul Rezervaţiei, pe timpul desfăşurării activităţii pescarii pot avea la bordul ambarcaţiunii de pescuit un membru al familiei, după notificarea în prealabil a ARBDD.

De asemenea, pescarii trebuie să deţină în bărci saci menajeri pentru colectarea deşeurilor reciclabile şi menajere pe care le vor transporta, periodic, în spaţiile special amenajate din punctele de debarcare.

Regulamentul făcut public de ARBDD include repartizarea zonelor de pescuit comercial în Deltă în funcţie de localităţile de domiciliu ale pescarilor.

Sursă foto Radio Constanța.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.