fbpx

Alegeri Locale 2020 | Tushar, tânărul indian stabilit în România, vrea să-i convingă pe tineri să voteze

Alegeri Locale 2020 | Tushar, tânărul indian stabilit în România, vrea să-i convingă pe tineri să voteze
Image
Image

Tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani sunt românii cu cea mai slabă prezență la vot, arată statisticile oficiale. Mulți cred că alegerea lor nu poate face diferența și preferă să stea acasă. Total greșit, atrag atenția sociologii, care spun că un buletinul de vot valid pune bazele României viitoare. De asta e conștient și Tushar, un indian de 20 de ani, care are cetățenie română și care împreună cu cel mai bun prieten al său au creat "Generația VOT", o comunitate în mediul online menită să-i convingă pe cei de vârsta lui că votul lor contează.

Tushar Advani, votant: „Într-o seară eram în balconul lui Cristi și ne gândeam la statisticile de la alegerile trecute - cum oameni de vârsta noastră nu prea au ieșit la vot și ne-am gândit ce putem să facem în direcția asta. Am început o inițiativă prin care vrem să încurajăm tinerii să iasă la vot, să fie pe limba tuturor. În loc să fie ceva obligație - uite trebuie să votez, e dreptul tău, e obligația ta - venim cu mesaje faine și cool ca să îi încurajăm, ca o invitație.”

Și așa a luat naștere "Generația VOT" – o comunitate apărută în online, dar care vrea să facă lucruri în offline.

Tushar Advani: „Tatăl meu s-a stabilit aici de peste 25 de ani și eu de 5 ani acum sunt aici și văd ca viitorul meu și viitorul tuturor imigranților și chiar oamenilor care trăiesc aici este aici. Și este cumva responsabilitatea mea să fiu parte activă din societate și să lucrez în a face societatea să fie mai bună. Și primul și un lucru foarte simplu pe care pot să îl fac este să votez.”

Nu doar că va merge la urne, dar va fi și observator în secțiile de votare pentru a se asigura că procesul electoral se desfășoară corect. Suspiciunile de fraudă la vot reprezintă unul dintre motivele pentru care mulți cred că votul lor nu contează, așa că stau acasă.

Citește mai mult pe Digi24.

Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.