fbpx

Alertă de incendiu la bordul unei aeronave Wizz Air, în care se aflau şi români, înaintea decolării din Paris

Image
Image

Pasagerii cursei Wizz-Air Debrecen – Paris, printre care se aflau şi mai mulți români, au fost debarcaţi pe tobogane din avion după ce piloţii au anulat decolarea, ca urmare a unui posibil incendiu la bordul aeronavei. Jurnalistul Vasile Dale a scris, pe site-ul său, că mulți dintre pasageri erau români, preponderent din Satu Mare şi Maramureş.

Ulterior, reprezentanţii Wizz Air au explicat că evacuarea pasagerilor a fost făcută în timpul operaţiunii de degivrare, după ce serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. S-a dovedit însă că că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum. Reprezentanţii companiei au anunţat că zborul a fost reprogramat, iar pasagerilor li se vor asigura cazare şi hrană, scrie News.ro.

„Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operaţiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a iniţiat procedurile standard şi a evacuat în siguranţă aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toţi pasagerii au părăsit aeronava în siguranţă. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului şi de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare şi mese întrucât zborul respectiv şi cel de întoarcere - Beauvais-Debrecen - vor fi reprogramate mâine dimineaţă (5 ianuarie). Echipajul a îndeplinit toate operaţiunile cu profesionalism şi conform procedurilor, evacuând aeronava.  Wizz Air îşi cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală”, anunţă reprezentaţii Wizz Air, citați de News.ro.

Sursa foto: vasiledale.ro

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.