fbpx

Alocațiile vor crește anual, începând din ianuarie 2020. Parlamentul a votat în unanimitate proiectul

Image
Image

Alocațiile pentru copii vor fi majorate cel puțin o dată pe an, începând din ianuarie 2020. Parlamentul a adoptat proiectul deputatului Robert Sighiartău, care prevede indexarea, cu rata inflației, a acestui sprijin acordat familiilor cu copii.

"Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației.  Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere" a anunțat, marți, deputatul liberal, pe pagina sa de Facebook.

"Cuantumul alocației de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata din rata medie anuală a inflației, începând cu 1 ianuarie 2019", se arată în proiectul adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, după ce Senatul a respins proiectul, la începutul acestui an.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.