fbpx

Ambasadorul Andrew Noble: Românii sunt foarte prețuiți, au o etică a muncii de top. Suntem fericiți că s-au înscris atât de mulți pentru a rămâne după Brexit

Image
Image

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, spune despre românii care muncesc în Regat sunt foarte ”prețuiți”, fie că este vorba despre muncitori necalificați sau profesori și studenți.
În jur de 189.000 de români și-au depus actele pentru a rămâne în Regat după Brexit. ”Suntem fericiţi că s-au înscris atât de mulţi pentru statutul de "settled" sau "pre-settled", spune diplomatul, într-un interviu pentru Agerpres.

Diplomatul britanic a încercat să schițeze un profil al comunității românilor care trăiesc în Regatul Unit.
“Nu ştim exact câţi sunt, deoarece nu suntem un stat în care poliţia ţine evidenţa populaţiei. Oamenii sunt uimiţi când află că nu există o carte de identitate în UK. Suntem acel gen de loc. Nu avem un număr clar. Este evident că sunt în toate sectoarele economiei. Recent, am spus că avem 1.000 de profesori şi cercetători români în universităţi. Avem 10.000 de studenţi, avem una dintre cele mai bune reprezentări în mediul de afaceri - mulţi au origini româneşti. Cred că sunt peste tot. Sunt mulţi muncitori necalificaţi, iar aceştia au un rol esenţial în UK. Recepţionera mea preferată este româncă şi mă salută în română când merg la hotelul la care mă cazez de obicei. Şi ştiu de la cei ce vin în călătorii de afaceri că muncitorii români sunt foarte preţuiţi. Au o etică a muncii de top, iar calitatea muncii este pe măsură. Deci sunt diferiţi, mulţi doresc să rămână. Suntem fericiţi că s-au înscris atât de mulţi pentru statutul de "settled" sau "pre-settled"”.

Credit foto Agerpres.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.