fbpx

Amenzi de peste 14,5 milioane de lei, date în ultimele 24 de ore pentru părăsirea locuinţei

Amenzi de peste 14,5 milioane de lei, date în ultimele 24 de ore pentru părăsirea locuinţei
Image
Image

Românii continuă să încaseze amenzi pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţă militară, fie pentru că au ieşit din case fără motive întemeiate, fie pentru că au fost prinşi fără acte doveditoare. Numai în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au sancţionat, în toată ţara, aproape 6.900 de oameni. În acelaşi interval, 11 români care au ieşit de capul lor din izolarea la domiciliu au fost prinşi şi plasaţi în carantină, iar doi care ar fi trebuit să stea în carantină s-au ales cu o prelungire de 14 zile a perioadei, pe propria cheltuială, după ce au fost prinşi pe afară.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.052 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 102 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. La o comparaţie cu datele din ziua anterioară, numerele au crescut, cum vă spuneam, cu 11, respectiv 2. mult mai vizibilă este "creşterea" în cazul amenzilor date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie. Astfel, aproape 6.900 de oameni s-au adăugat pe listă în ultimele 24 de ore.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.866 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.560.984 de lei.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 401 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Faţă de raportarea din 14 aprilie sunt 11 dosare penale noi, care corespund numărului de persoane prinse ieşite din izolare la domiciliu.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.