fbpx

Angajații din Învățământ, Sănătate și Protecție socială obligați să prezinte un certificat de integritate care să arate că nu sunt în Registrul infractorilor sexuali

Image
Image

Toate unitățile din sistemele de învățământ, sănătate, protecție socială - indiferent dacă sunt de stat sau private - sunt obligate, de acum, să solicite angajaților și celor cu care colaborează un certificat de integritate care să arate sau nu dacă respectivele persoane sunt în registrul persoanelor care au comis infracțiuni sexuale.

Potrivit HotNews, această obligativitate apare în contextul în care Klaus Iohannis a promulgat legea privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Persoanele fizice poate obţine propriul certificat de integritate în aceleaşi condiţii în care pot primi și certificatul de cazier judiciar.

În certificatul de integritate comportamentală se înscriu toate datele existente în Registru cu privire la persoana în cauză (dacă este menționată acolo), iar certificatul este valabil 6 luni de la data eliberării.

Sursă foto Adevărul.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.