fbpx

Angajaţi de la circa 40 de hoteluri vor fi instruiţi să identifice potenţiale cazuri de trafic de persoane

Image
Image

Angajaţi din circa 40 de hoteluri din întreaga ţară vor fi instruiţi să identifice potenţiale cazuri de trafic de persoane şi cum să procedeze în astfel de situaţii, un protocol de colaborare în acest sens fiind semnat miercuri de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi ai Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

"Cea mai mare temere pe care am avut-o eu a fost că lumea va privi că suntem oarecum oportunişti, că venim într-un moment nefavorabil. Am vrut să subliniez că demersul nostru durează de ceva timp. Noi am avut nişte colaborări începând din 2016, am tot încercat, am făcut un proiect pilot cu grupul Accor, care are experienţă la nivel internaţional şi ne-am dat seama că e binevenit pentru personalul care lucrează în industrie, dar mai ales pentru potenţiale victime. (...) Acum extindem la nivel de industrie. Încercăm să instruim personal din circa 40 de hoteluri, în următoarele 12 luni. Sperăm să ajungem la un minim de 300 de persoane care vor fi instruite de personal specializat, psihologi sau personal oferit de către ANITP", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Călin Ile, potrivit Agerpres.

FIHR s-au arătat interesaţi de proiect şi că, dacă cererea hotelurilor va fi mai mare, programul se va extinde după acest an.
Conform lui Călin Ile, trainingul se adresează cameristelor, persoanelor de la recepţie şi de la barul hotelurilor.
Potrivit şefului ANITP, principalele judeţe din România surse pentru victimele traficului de persoane în 2018 au fost Bacău, Dolj, Galaţi, iar principalele ţări de destinaţie - Marea Britanie, Germania, Italia.
"Lupta împotriva traficului de persoane nu e completă şi nu va avea succes dacă nu ne adresăm cererii. Solicitarea de servicii sexuale, de muncă ieftină sau neplătită reprezintă motorul care ţine în viaţă traficul de persoane. (...) Legislaţia în diverse ţări europene, în momentul de faţă, nu prevede explicit ca infracţiune utilizarea serviciilor unei victime a traficului de persoane", a adăugat directorul ANITP.

Credit foto theconversation.com.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.