fbpx

ANM a emis COD PORTOCALIU pentru nouă județe

ANM a emis COD PORTOCALIU pentru nouă județe
Image
Image

Schimbare radicală a vremii, în următoarele ore, în special în zona de vest a țării, unde, din această după-amiază, sunt așteptate precipitații abundente și intensificări ale vântului.  ANM a emis chiar un cod portocaliu în vigoare de marți, ora 15.00, până la ora 23.00, în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin, unde vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40...50 l/mp.

De asemenea, în cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55...65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol.

Aceste zone intră, la ora 14.00, sub o avertizare cod galben valabilă până miercuri, la ora 8.00.

Meteorologii precizează și că intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50...55 km/h.

Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș, se mai arată în prognoza publicată de ANM, valabilă în următoarele ore.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.