fbpx

ANM: Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Cod galben în Prahova

ANM: Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Cod galben în Prahova
Image
Image

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo valabilă pentru aproape toată țara și două atenționări cod galben.

Astfel, în intervalul 11 mai, ora 22:00 – 12 mai, ora 09:00 meteorologii anunță instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului. Local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp.
Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra la rafală viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70-80 km/h.

Prima atenționare de cod galben intră în vigoare marți la ora 9:00 și expiră la ora 23:00 și anunță vânt cu viteze la rafală de 55 - 65 km/h și izolat peste 70 km/h, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei, respectiv județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în București

În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Cea de-a doua atenționare cod galben întră în vigoare tot marți între orele 9:00 - 23:00 și anunță instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65-75 km/h, grindină și averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Imagine cu caracter ilustrativ, ziaruldesanatate.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.