fbpx

Anunț de ultimă oră al ministrului Mediului, cu privire la introducerea taxei auto

Image
Image

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat sâmbătă dimineață, la un post central de televiziune, că România nu va implementa anul acesta o taxă auto pe mașinile second-hand. "În opinia mea a fost o sarabandă a taxelor auto în România încă din 2007. Iar această sarabandă i-a costat exlusiv pe români. Banii luați prin taxe care au încălcat dreptul comunitar au ajuns înapoi la populație după foarte mulți ani. Cele 3-4-5 formule încercate, câte au fost, au intrat în gravă contradicție, după cum a menționat și premierul, cu directivele europene. Eu cred că o asemenea măsură trebuie gândită bine și întoarsă pe toate fețele. Trebuie să informam cetățenii că, până acum, nicio formulă nu a reușit, de aceea nu cred, cum a declarat și premierul, că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată", a spus, sâmbătă, ministrul Mediului, citat de stiripesurse.ro.

Alexe a precizat că, în momentul de față, la Ministerul Mediului nu există nici măcar un draft de proiect privind o posibilă taxă auto. "Sunt doar drafturi de lucru fie la Minister, fie la Administrația Fondului de Mediu, dar în momentul acesta nu s-a făcut nimic concret în acest sens. Anul acesta cu siguranță excludem pentru că asta a fost decizia Executivului", a afirmat Alexe.

Taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007 după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement. În septembrie, ANAF a anunțat  că a restituit banii către populație.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.