fbpx

Anunț de ultimă oră al ministrului Sănătății, privind plata salariilor pe final de an

Image
Image

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a dat asigurări public, marți, că plata salariilor  aferente lunii decembrie, pentru cadrele medicale, va fi realizată la timp.

„Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanțelor Publice, în prezența premierului Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan, în care am discutat despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor și suplimentarea fondurilor Sănătății, astfel încât să nu existe discontinuități în derularea programelor și proiectelor existente, precum și în plata salariilor. Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate și a prevederilor legale”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Precizările vin după ce, săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban  declara că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul pentru priveşte programele de sănătate şi nici în ceea ce priveşte bugetul CNAS.

"Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa sa. Încă nu vă putem spune o cifră. Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei. Şi aşa, evident, nu sunt bani de salarii", spunea Orban.

Ministrul Sănătăţii spunea atunci că ar fi nevoie de o rectificare bugetară pozitivă de aproximativ 4 miliarde de lei.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.