fbpx

Anunț de ultimă oră! Guvernul NU mai mărește salariul minim

Image
Image

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat luni, la începutul ședinței săptămânale a Executivului, că salariul minim nu va mai fi majorat. Practic, ar fi vorba despre o amânare a luării acestei măsuri, pentru discuţii suplimentare cu partenerii sociali.

"Am pregătit, în același timp, mai multe proiecte, pe care viitorul Guvern să le poată adopta. Voi menționa câteva dintre aceste măsuri cu caracter social. Am convingerea că oamenii trebuie să fie corect plătiți pentru munca lor. În Guvernarea PSD am crescut succesiv salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. Am făcut demersurile necesare ca acesta să fie majorat, începând cu anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, la 2.620 de lei lunar. După-amiază vom avea consultări pe această temă cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor în cadrul Consiliului Național Tripartit", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Citiți și: Ministerul Muncii propune creșterea salariului minim la 2.262 și  2.620 de lei, pentru angajații fără facultate, respectiv cu studii superioare

Executivul va aproba, în ședința de astăzi, doar alocarea fondurilor necesare primăriilor pentru finanțarea etapelor I și II din Programul Național de Dezvoltare Locală. "Este un program de succes, a cărui implementare a generat rezultate concrete și a contribuit la dezvoltarea tuturor localităților, îndeosebi a celor mai sărace. Fiecare comunitate locală, indiferent de apartenența politică a primarului, a beneficiat de cel puțin un proiect de dezvoltare. Sunt argumente solide și sper ca viitorul Guvern să țină cont de ele și să continue acest program în beneficiul românilor", a declarat Viorica Dăncilă.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.