fbpx

Anunțul ministrului Muncii cu privire la băncile comerciale care nu au virat banii de pensii, deși aveau sumele în cont

Image
Image

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat de ce plata unor pensii, prin bănci, a întârziat, în unele cazuri, deși banii erau în conturi, și a spus că mâine va anunța deciziile luate în acest caz.

"Având banii în cont, am cerut săptămâna trecută băncilor să dea drumul plăților. Ele plăteau la 2 zile după ce intrau banii. Acesta este sistemul moștenit de la PSD. Dacă această a doua zi cădea în week-end, plăteau după week-end. Am considerat important ca pensionarii să primească pensiile vineri, din moment ce băncilor le intraseră banii de joi. Unele sucursale ale băncilor au afirmat că plătesc luni, pentru motivul mai sus invocat. Nu am fost de acord din moment ce aveau banii în cont. Celor despre care am știut, le-am transmis că nu văd motiv pentru care dau drumul la plăți în ultimul interval și nu în primul. Dacă facem un efort pentru pensionari, îl facem toți. Astăzi  am tras linie și am văzut cine a plătit și cine nu. Mâine am convocat o discuție și voi lua decizii. Vă spun cinstit, pe PSD pare să îl deranjeze că lucrurile se mișcă repede. Ar dori să am întârzieri ca să aibă ce comenta. Se bucură de orice ocazie care îmi creează dificultăți și, implicit, ca să spunem lucurilor pe nume, ei de fapt se bucură când suferă pensionarii. Cât cinism!" a scris Violeta Alexandru pe pagina sa Facebook.

Citiți și: Poșta Română anunță că pensiile vor fi distribuite abia începând cu 10 ianuarie

Aceasta a explicat că "la Poștă, lucrurile se mișcă altfel decât în cazul plăților pe card", încurajându-i pe pensionari "să ia în considerare primirea banilor pe card (sigur, nu este nimeni absurd, sunt zone rurale în care această posibilitate este astăzi, din considerente tehnice, inaplicabilă). Încurajez, nu condiționez! Poșta a început plata pensiilor. Imediat ce a primit banii (și banii nu au putut fi primiți decât după ce s-a încheiat luna decembrie și a început ianuarie). S-a lucrat și în weekend în rural, se continuă cu toată forța din această dimineață. În paralel, alături de noul Președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, Laurențiu Țenț se parcurg toate contractele Casei pentru plata pensiilor. Ne uităm, alături de juriști, la termene de plată după intrarea banilor în cont, la comisioane, acolo unde există. Ce mă interesează pe mine: să ajungă banii cât mai repede la pensionari! În această lună, după sărbători și după cum voi decide, și în viitor".

Ministrul a precizat că neajunsurile care apar sunt cauzate de procedurile greoaie lăsate de predecesori sau  "de cei care îi servesc astăzi din sistem și care fac orice ca să genereze probleme".

Citiți și: Ajutorul de deces a fost majorat la 5.429 de lei. În ce condiții se acordă sprijinul financiar

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.