Anunțul oficial al DIICOT: "În urma analizelor de laborator a rezultat profilul genetic al Alexandrei Măceșanu"

DIICOT a transmis, sâmbătă, o informare în care subliniază că, până acum, din analizele de laborator realizate pe baza probelor recoltate de la Caracal a rezultat profilul genetic al unei singure persoane. ADN-ul identificat este al Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani dispărută pe 24 iulie și despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o a doua zi, când a surprins-o cu telefonul mobil de pe care copila sunase la 112.

"DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Citiți și: CAZUL CARACAL | Sursele vorbesc despre cel puțin trei victime, dar anchetatorii ar avea în vedere 20 de cazuri de dispariție care ar putea avea legătură cu Dincă

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având în vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP", se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii au anunțat că vor reveni cu noi informații în cursul acestei zile și au transmis un mesaj de condoleanțe familiei victimei.

Image
Image
Image