fbpx

Anunțul oficial al DIICOT: "În urma analizelor de laborator a rezultat profilul genetic al Alexandrei Măceșanu"

DIICOT a transmis, sâmbătă, o informare în care subliniază că, până acum, din analizele de laborator realizate pe baza probelor recoltate de la Caracal a rezultat profilul genetic al unei singure persoane. ADN-ul identificat este al Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani dispărută pe 24 iulie și despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o a doua zi, când a surprins-o cu telefonul mobil de pe care copila sunase la 112.

"DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Citiți și: CAZUL CARACAL | Sursele vorbesc despre cel puțin trei victime, dar anchetatorii ar avea în vedere 20 de cazuri de dispariție care ar putea avea legătură cu Dincă

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având în vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP", se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii au anunțat că vor reveni cu noi informații în cursul acestei zile și au transmis un mesaj de condoleanțe familiei victimei.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.